Padelracket för nybörjare

Padelracket för nybörjare

Det finns en hel uppsjö av olika sorters padelracketar och som nybörjare är det inte lätt att veta vilken man bör köpa. Därför har vi skapat denna guide som förklarar vad skillnaderna är mellan de olika varianterna samt en topp 3 lista på våra mest rekommenderade padelracket.

Viktigt att tänka på för nybörjaren

Det är väldigt vanligt att man som nybörjare gör det svårare för sig själv genom att välja ett racket som är över ens nuvarande nivå. Det är inte så konstigt då man gärna vill ha det som är bäst och ger mest fördel på padelbanan.

Detta har dock motsatt effekt då bättre racketar kräver en bättre teknik än vad en nybörjare har och det leder till mer felslag. Som nybörjare behöver man ha så mycket spel som möjligt och då krävs det att ens bollar kommer över.

Det är även så att om man spelar mycket och samtidigt har många felslag så kan detta leda till tennisarmbåge som inte är vidare roligt.

Så här är det viktigt att låta egot ta ett steg tillbaka och välja ett padelracket som hjälper en mer i början. Efter att man har spelat ett tag så bör man absolut testa olika modeller för att hitta vad som passar en men det gör man senare.

Vad är ett bra padelracket för nybörjare

Ett bra padelracket för nybörjare har en stor träffyta och sweetspot så att alla dina slag kommer över, även felslag. Som nybörjare handlar det väldigt mycket om att bygga upp sin egna teknik och det går snabbast om bollen alltid är i spel. Vi rekommenderar även en yta av glasfiber då den är mer förlåtande mot felslag.

När det kommer till balansen av racket så bör man ha en modell som är medel eller låg. Det gör racket mer lätthanterligt. Balansen betyder helt enkelt hur vikten är balanserad i racket. Vid en låg balans ligger mer av vikten nära handtaget, en mellan balans så är den jämt fördelad och en hög balans så ligger vikten vid toppen av racket.

Kärnan är en annan sak som skiljer racketen åt och den bästa för en nybörjare är att välja en mjukare kärna. Detta rekommenderar vi då en mjukare kärna ger mer gratis fart i bollen.

Med detta i tanke så har vi tagit fram tre padelrack som passar nybörjaren under 2022.

Padelracket som är snällt för plånboken

Racket som kvalificerar in i denna kategorin är framtagen med stor tanke på priset. Vi tittar även på kvalitén som man får för pengarna och tar fram det bästa av två världar.

Mystica Proteo Master 2021

Här får ni ett racket som har en rund form som ger en stor träffyta med en stor sweetspot. Den har även en låg balans som gör att racket blir lätthanterligt. Den låga vikten gör att denna modellen passar lika bra till herrar och damer.

Kärnan består av Iron EVA vilket är en mjuk kärna för en fantastisk komfort men även en hög utgångshastighet på bollen. Ytan består av glasfiber som gör racket både hållbart och förlåtande.

Ni får helt enkelt ett väldigt prisvärt racket som passar perfekt till nybörjaren som vill lära sig grunderna korrekt från början.

Mest prisvärda padelracket för nybörjare

I denna kategorin så har vi valt att ta fram ett racket som passar nybörjaren med så bra värde för pengarna som möjligt.

Adidas Adipower Ctrl Lite 3.1 2022

 

Adidas har tagit fram ett racket där man fokuserar väldigt mycket på kontroll aspekten i padelspelet. Detta är perfekt ur en nybörjares synpunkt då racket har en låg balans och rund form som leder till stor sweetspot. ​​

Komforten och träffkänslan är där tack vare kombinationen av fiberglaset samt Eva Soft Performance kärnan. Denna kombination agerar också skonsamt och reducerar risken för skador och påfrestning. 

Då vi lägger lite mer på det här racket så får vi några saker som det billigare racket inte klarar av. Man har Dual Exoskeleton teknologin som förbättrar kraften i slagen tack vare den ökade stabiliteten i strukturen.

Sen har man en Spin Blade struktur på träffytan som ska generera mer spinn i slaget. I ramen använder man sig av en så kallad Power Embossed Ridge teknologi som skapar mer kraft i slagen.

Man får helt enkelt mycket saker för sina pengar i detta racket som nybörjaren kan spela med under lång tid.

Padelracket i premiumklassen för nybörjare

I denna kategorin så har vi valt att ta med ett racket från premiumklassen för den riktigt kräsne nybörjaren.

Siux Raven 3K Control

Här har ni ett riktigt bra padelracket i premiumklassen från Siux. Det är ett runt racket med låg/hög balans som ger en mycket stor sweetspot. Denna modellen har även den innovativa trippelbryggan med den centrala delen i form av ett prisma, vilket ökar fastheten och kraften för varje slag.

Raven 3K Control är inte lika responsivt och är därför ett bättre alternativ om man prioriterar kontroll och precision. Känslan och kontrollen över bollen blir bättre med en lite lägre utgångshastighet från racket.

Tack vare ett samarbete mellan Siux och ShockOut så har racket ett inbyggt anti-shock system som eliminerar vibrationerna i slagen. Blandar man detta med en kärna EVA Soft High Recovery-gummi så får maximal dämpning av vibrationerna i racket.

Detta är lika perfekt för spelaren som har problem med tennisarmbågen som för den som vill förebygga skador i spelet. Så för nybörjaren är det ett perfekt racket då den är skonsam i spelet samt för kroppen.

Sammanfattning

När det kommer till att köpa ett padelracket för nybörjare så är det viktigt att man köper ett racket som är snällt mot användaren. Detta gör man lättast genom att köpa en modell som använder sig av rund form och låg till mellan balans. Denna kombinationen leder till en stor sweetspot som gör att det blir enklare att träffa rätt.

Som nybörjare behöver man spela så mycket som möjligt för att få in en bättre teknik och då är det bra om racket är skonsamt för kroppen. Har man ett bra anti-vibration system så hjälper detta att förebygga skador.

Vanliga frågor

Vilken form är bäst för nybörjare?

När det kommer till nybörjare så är den runda formen bäst. Detta tack vare att den ger en ökad sweetspot som gör det enklare att spela med. När man har spelat ett tag så kan man börja experimentera med diamantformade och droppformade modeller.

Hur hjälper man att skydda padelracket bäst?

Vill man att sitt racket ska hålla så länge som möjligt så är det viktigt att man köper till ett ramskydd som skyddar vid träffar i golv och vägg. Ett annat bra sätt är att använda sig av en padelväska så man skyddar den på bästa vis till och från padelhallen.

Hur kan man få bättre grepp?

Detta kan man lösa genom att köpa till grepplindor som förbättrar greppet. Det finns även storsäljaren ​​Hesacore Padel Grip från bullpadel som är väldigt enkel att montera.


Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.